2021 yılında çıkacak oyunlar

2021 yılında çıkacak oyunlar

Yazar: Emre Liste Oyun Haberleri

2020 yılı, pandeminin de etkisiyle oyunların çıkışı açısından sancılı sayılabilecek birtakım çalkantılara sebep oldu. Pek çok oyun firması, sektör için bir avantaj niteliği taşıyan bu süreci 2021 yılı için değerlendirme çabasına girdi. 2021 yılında çıkacak oyunlar, dünya genelinde oyun sever herkesi mest edecek gibi görünüyor. Çıkacak oyunların hemen hepsi geçmişte başarılı olmuş oyun serilerinin devamıyken, geçmişten tanıdık isimlere sahip oyunlar da eski oyun tutkunlarının ilgisini çekebilir. İşte 2021 yılında çıkacak oyunlar:

1. Resident Evil Village

Resident Evil, uzun zamandır piyasanın en çok sevilen ve en çok oynanan korku oyunlarından biri. Bugüne kadar 6 başarılı oyun serisi ile kendini kanıtlamış olan Resident Evil, oyunun son sürümü ile tekrar oyun severlerin karşısına çıkacak. Muhtemelen 1996 yılından beri çıkan oyunlar arasındaki en başarılı seri olacak Resident Evil Village 7’de oyuncuları bekleyen çok rahatsız edici efektler mevcut. Köyün gerçekleştiği rahatsız edici kaleye iyi bir bakış ve saf oynanışa bir bakış sunuyor. Son Resident Evil gibi, yeni başlık da birinci şahıs bir hayatta kalma korku deneyimi sunuyor. Tek oyunculu oyun moduna ek olarak oyunda bir de çoklu oynama modu yer alacak. Village satın alanlara müjde, oyun onlar için ücretsiz olacak. 7 Mayıs’ta çıkması beklenen oyunun fragmanını izlemeye cesaretiniz varsa tıklayın.

2. Deathloop

Piyasaları domine etmesi beklenen yeni bir oyun olan Deathloop, Arkane Studios tarafından geliştirildi. 21 Mayıs 2021 tarihinde oyun severlerle buluşacak oyunun tabanında suikastçı oluyorsunuz. Buraya kadarı normal ancak oyunu asıl ilginç yapan, oyuncu karakterinin bir zaman döngüsü içerisinde sıkışıp kalması ve bu döngüyü kırmak için yapması gerekenler. Temel olarak oyuncunun yapması gerekenlerden kasıt sizin yaptıklarınız.  Konu döngüsü 1965 yılında gerçekleşiyor. Şehrin farklı yerlerinde öldürmeniz gereken yedi farklı hedef mevcut ve onları tek tek alt etmeye çalışırken sokağa geri dönmelisiniz. Nihayetinde tüm hedefleri yok ettiğinizde yeni döngünün kilidi açılmış oluyor. Blackreef adlı bir adada tek bir günlük döngüde sıkışmış Colt adında bir suikastçının maceralarını konu alan FPS oyunu Deathloop, Steam’de ve aynı zamanda PlayStation5’te oyun severlerle buluşacak.

Bunada Göz At  Minecraft RTX Beta Sürümü Bu Perşembe Nvidia GPU'larda!

3. Prince of Persia: The Sands of Time

Muhtemelen şu an ununu elemiş eski oyun severler, Prince of Persia adına fazlasıyla aşinadır. Assassin’s Creed ve Watch Dog gibi oyunların yaratıcısı olan Ubisoft firmasının eski amiral gemisi olan Prince of Persia, yeniden oyun severlerle bulacak. Oyunda oyunun baş karakteri isminden de anlaşılabileceği gibi Pers prensi. Birtakım intikamlar ve sihirli nesnelerin peşinde olan karakterimiz, yeni düşmanlarla mücadeleye girişiyor. Bunun yanında eskiye nazaran çok daha gelişmiş sinematik grafikler, film müzikleri, parkur animasyonları ve geliştirilmiş sesler ile büyüleyici bir deneyime sahip olacağından şüphe yok. 2003 yılında ilki çıkan oyunun yenisi 2021 yılında çıkacak oyunlar arasında yer alıyor ancak kesin bir tarih söylemek zor.

4. Far Cry 6

Sektörün öne çıkan oyun stüdyolarından olan Ubisoft’un başka bir oyunu olan Far Cry serisi, Far Cry 6 işe yeniden geliyor. Far Cry 6 çıkış tarihi ne zaman oyun severler tarafından en çok araştırılan konuların başında olmakla birlikte, geçmişteki hataların devam edip etmeyecek olması da merak ediliyor. Açık dünya aksiyon oyunundaki mücadele, bir adayı demir yumrukla yöneten, kan ve kaosa sebep olan bir diktatöre karşı yapılıyor. Oyun mekanikleri bu kez de ciddi bir devrim ile gelmezse, bu oyunun son serisi olabilir. Nitekim yıllardır bu yüzden eleştirilen yapımcılar, bu seri ile oyun severlerin gönlünü almayı hedefliyor.

5. Halo Infinite

2021 yılında hangi oyunlar çıkacak dendiğinde akla gelen ilk oyunlardan biri olan Halo Infinite, şu an için yakın tarihte çıkacak gibi görünmüyor. Oyun geliştiricileri tarafından yapılan son açıklamada gecikme yaşanacak. Steam’de ve Xbox’da aynı anda çıkacak olan oyunun grafikleri tipik bir konsol oyunu gibi görünüyor. Oyun hayranlarından gelen 2020 yılındaki geri bildirimler, 2021 yılı çıkış lansmanının da geriye alınmasına sebep oldu. Tıpkı Coubter, Valorant ve Zula gibi çok oyunculu oyun modunun da gelmesi ve bunun ücretsiz olması, oyunun 2021 yılında patlayacak oyunlar arasında yer almasını sağlayacak gibi görünüyor.

Bunada Göz At  Dead By Daylight Ücretsiz Olarak iOS ve Android'de!

6. God of War: Ragnarok

Çok eskiye dayanan PlayStation oyunlarından biri olan oyun konsolundaki başarısını PC dünyasına da yansıtmayı başarabilen başarılı grafik sahibi God of War, Viking modasıyla yeniden oyun severlerle buluşuyor. Oyun hakkındaki detaylar şimdilik bir sır gibi saklanıyor ancak oyun severler şimdiden heyecanla bekliyor.


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır hobi olarak oyun oynuyorum. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL